De telefoonwereld in verandering

De telefoonwereld is constant in verandering.  Dus is het van belang om zelf ook up to date te blijven. Hier even een aantal cijfers waarbij het echt te zien is hoe de smartphone ons dagelijks leven heeft overgenomen.  De prijzen in de markt dalen snel door het toenemende aantal gebruikers in Nederland. Er zijn echter nog maar drie providers die een netwerk hebben in Nederland, waar het er tot vorig jaar nog vier waren. Dit zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. Tele  2 is afgelopen December na goedkeuring van de Autoriteit Consument & Markt overgenomen door T-Mobile. Wat de verandering voor gevolgen heeft kun je zien op sim only vergelijken.

Van koelkast tot smartphone

Naast de providers die veranderen, gaat de ontwikkeling op technologisch gebied ook heel snel. Iedereen die rond de 25-30 jaar is weet nog heel goed hoe de eerste mobiele telefoons eruit zagen, dit waren net koelkasten die je niet handig mee kon nemen. Daarnaast kennen ze de kleine onverwoestbare Nokia toestellen, waar je Snake op kon spelen.  Tegenwoordig kun je bijna alles met je telefoon. Het is net een computer alleen dan in het klein, die je zo meeneemt in je zak. De snelheid waarmee

Sim Only

Waar veel mensen een abonnement hebben waar hun telefoon wordt terugbetaald aan de provider, kiezen steeds meer mensen voor een Sim Only. Dit omdat de regelgeving rondom het ‘leasen’ van een telefoontoestel is veranderd. Het lenen van een toestel wordt ook wel toestelkrediet genoemd. Bij nieuwe abonnementen die nu worden afgesloten voor een telefoon met een waarde hoger dan €250 wordt er een zogenaamde BKR registratie gemaakt. Dit betekend dat je moeilijker een lening of hypotheek af kunt sluiten. Door gebruik te maken van een Sim Only heb je hier geen last van, alleen als jou telefoon kapot gaat moet je zelf een nieuwe kopen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *