Ontspannen voor de televisie

Een van de meest ontspannende momenten op de dag is wanneer je ’s avonds thuis op de bank kan gaan zitten en leuke programma’s op televisie kan gaan kijken. Lekker weg zwijmelen bij een romantische film, een spannende detective kijken, de actualiteiten volgen tijdens een praatprogramma, het kan allemaal. Het blijkt dat 96 procent van de Nederlanders het liefste op de klassieke manier tv kijkt. Dat wil zeggen: live kijken op het moment van uitzending. En dat op een gebruikelijke televisietoestel. Tegenwoordig is het namelijk mogelijk om ook tv te kijken op je smartphone of tablet. Ondanks de steeds verder gaande ontwikkelingen en dat daardoor steeds meer mogelijk is, zal de klassieke manier van tv kijken nooit helemaal verdwijnen.

Welke kanalen wil je zien?

In de huidige telecomwereld zijn er verschillende aanbieders bij wie je terecht kan voor het afnemen van een televisie abonnement. Ze zullen allemaal ongeveer hetzelfde standaardpakket hebben met onder andere de Nederlandse publieke en de bekende commerciële zenders, enkele buitenlandse zenders en tenslotte een aantal thema kanalen zoals Comedy Central, Discovery en TLC. Respectievelijk hebben deze als doelgroep mensen die van comedy houden, mensen die graag iets wetenschappelijks zien of iets willen leren en vrouwen. Het standaardpakket kan bij zo’n beetje elke aanbieder worden uitgebreid met extra zenders. Welke zenders er in de uitbreidingspakketten zit bepaalt de aanbieder. Verder kan je speciale alles-in-één abonnementen afsluiten wanneer je graag naar sport kijkt. Hetzelfde geldt voor wanneer je liever naar films of series kijkt. Ook daar kan je aparte betaalde kanalen voor gebruiken. Vergelijk het beschikbare internet abonnement.

Neem je favoriete programma op

Stel je voor: je favoriete televisieprogramma wordt uitgezonden maar je bent niet thuis om het te kijken. Dat hoeft geen probleem te zijn want er zijn mogelijkheden om het op te nemen zodat je het later kan terug kijken op een moment dat het voor jou goed uitkomt. Zo is het mogelijk om met een nieuw type televisie rechtstreeks op te nemen via een externe harde schijf of usb-stick. De televisie zorgt er dan voor dat het signaal dat hij ontvangt via de ingebouwde digitale tuner wordt opgeslagen op de externe harde schijf. Je moet dan hetgeen je hebt opgenomen kijken op dezelfde televisie, het kan niet op bijvoorbeeld je laptop. En andere beperking is dat je niet tegelijkertijd terwijl je aan het opnemen bent een ander programma kan kijken. Dat komt omdat je zowel voor het kijken als voor het opnemen gebruik moet maken van de ingebouwde digitale tuner en de meest televisies hebben die maar één. Het is wel mogelijk een ander programma op te nemen terwijl je een programma aan het terug kijken bent. Veel televisies die kunnen opnemen, hebben ook de optie om een programma dat je live aan het kijken bent even te pauzeren. Zo kan je even snel wat te drinken halen zonder dat je ook maar een moment van het programma mist. Een andere mogelijkheid om programma’s op te nemen is via een digitale decoder met een ingebouwde harde schijf. Bij de meeste providers is het mogelijk om er eentje in bruikleen te krijgen.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *