Sim only klant wil grotere databundel

Klanten met een sim only abonnement vragen steeds vaker om een grotere bundel. De afgelopen jaren is het gebruik van mobiel internet enorm gestegen. Providers groeien met de vraag mee: in vergelijking met een jaar geleden zijn de bundels fors groter geworden.

Uit onderzoek blijkt dat 35 procent van de aangeboden databundels groter is dan 2GB. Met de komst van het snellere 4G- en 4G+-netwerk wordt data sneller geladen. Daardoor wordt er ook meer verbruikt binnen de bundel.

Bundels worden steeds groter

Providers krijgen steeds meer vragen over grotere databundels bij een sim only abonnement. Vorig jaar was nog 25 procent van alle databundels groter dan 2GB. In het derde kwartaal van 2017 ligt dat percentage op 35 procent. Apps worden tegenwoordig steeds sneller en gebruiken meer data. Voornamelijk het gebruik van streaming diensten als YouTube en Spotify neemt al jaren toe.

Providers spelen daarop in. De prijs van internetbundels is de afgelopen jaren gedaald, terwijl de internetbundels steeds uitgebreider worden. Toch is de vraag naar grotere bundels de afgelopen jaren nog groter geworden.

Besparing op de maandelijkse kosten van een sim only abonnement is de belangrijkste reden om te kiezen voor deze abonnementsvorm. 43 procent van de consumenten geeft aan voor een dergelijk abonnement te kiezen. Bij sim only zorgt de consument zelf voor een toestel. Daardoor is de bundel aanzienlijk goedkoper. Consumenten kiezen ook steeds vaker voor bepaalde providers, omdat bekenden, familie of vrienden bij dezelfde provider zijn aangesloten.

Marktaandeel hetzelfde

Het marktaandeel van de grote netwerken ligt ongeveer op hetzelfde niveau als vorig jaar. Klanten blijven vaak trouw aan hun provider. Telecom provider T-Mobile heeft twee derde van de Nederlandse telecommarkt in handen. En het aantal sim only abonnementen groeit nog steeds.

Bij grotere providers liggen de prijzen vaak iets hoger dan bij de kleinere sim only providers. Een belangrijke oorzaak, is het verschil in kwaliteit en service. Bij een groter netwerk is een grotere helpdesk aanwezig om klanten op weg te helpen met hun abonnement. Bovendien bieden de grotere netwerken vaak iets grotere databundels aan dan de kleinere en goedkopere sim only providers. De komende jaren zal de vraag naar grotere internetbundels aanzienlijk toenemen, zo is de verwachting.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *